Concept stedenbouwkundig plan goedgekeurd

Het Concept Stedenbouwkundig Plan voor de Leeuwenburg en het gebied daaromheen is in 2020 door de Gemeente Amsterdam goedgekeurd en vrijgegeven voor inspraak.

Deze mijlpaal is het resultaat van maandenlang hard werken door Vastint Netherlands in nauwe samenwerking met de gemeente.

Het Concept Stedenbouwkundig Plan betreft een groter gebied, waar het herontwikkelingsproject Leeuwenburg van Vastint Netherlands onderdeel van is. Het hele gebied, waaronder een van de belangrijkste knooppunten van openbaar vervoer in Nederland, zal in de komende jaren herontwikkeld en verdicht worden. Het plan omvat de toevoeging van maximaal 2.100 woningen, maximaal 94.000 m2 kantoorruimte, 7.500 m2 aan voorzieningen en een nieuwe groenvoorziening van 15.000 m2.

De bijdrage van de Leeuwenburg hieraan zal bestaan uit circa 400 woningen, circa 52.000 m2 hoogwaardige kantoorruimte, en openbare voorzieningen op de begane grond. Vastint Netherlands is voornemens het bestaande gebouw deels te slopen en te herbouwen en deels te herontwikkelen. In totaal zal het nieuwe gebouw circa 88.000 m2 omvatten, het dubbele van het huidige volume.

Momenteel heeft het gebouw een bovengronds bruto vloeroppervlak van circa 42.000 m2, waarmee het een van de grootste gebouwen van Amsterdam is. Het gebouw is tot september 2022 volledig verhuurd aan de Hogeschool van Amsterdam.